Kevyesti Digistä päätösseminaari Lapinlahdessa

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kaksivuotinen Digisti Fiksu projekti sai päätöksensä maanantaina 7.5. 2018 Lapinlahdessa pidetyssä Kevyesti Digistä seminaarissa. Projektissa selvitimme haastatteluin ja työpajoin kolmen eri kohderyhmän: nuorten, maahanmuuttajien ja ikäihmisten ajatuksia digitaalisuudesta heidän arjessaan. Ajatukset on koostettu tuloksia sivulle kunkin kohderyhmän mukaiseksi artikkeliksi ja tiivistelmiksi työpajoista. Projektin aikana keräsimme niin ikään digitaalisuuteen liittyviä verkostoja, jotka olemme työstäneet sekä PDF-versioksi että monikäyttöiseksi verkkoversioksi. Monikäyttöinen verkosto on luotu ilmaisohjelma Kumu.io:lla ja apuna on käytetty Google Docs lomaketta. Teimme yhdessä kohderyhmiemme kanssa myös palvelukuvauksia: kuinka digitaalisuuden tulisi oikeasti toimia ja kuinka ne oikeasti joskus toimivat. Palvelukuvaukset on luotu sarjakuviksi StoryBoardThat ilmaisohjelmistolla. Myös sarjakuvat löytyvät tulos-osiostamme.

Seminaarissa pidimme äänityöpajan. Oli mielenkiintoista huomata, että ihmisillä on aika lailla samankaltaisia äänimieltymyksiä: lintujen laulu, tullen humina puissa, lasten naurut, puron solina ja kavioiden kopse löytyivät äänityöpajassa tehdyistä lopputuloksista.

Seminaarimme sokerina pohjalla oli Tom Pöystin huikea esitys: hän osaa luoda kuvaa siitä, mikä meissä on niin suomalaista. Olemme maailman onnellisin kansa - ainakin muiden mielestä vaikkemme sitä itse uskokaan. Vaikka vakavista asioista oli kyse, naurussa oli pitelemistä!

Haluamme kiittää kaikkia projektiin osallistuneita tahoja mukavista hetkistä ja yhteisistä ponnistuksisa digitaalisuuden taivuttamiseksi meidän kaikkien käytettäväksi. Kiitoksia myös hienon tunnelman tekemisestä Lapinlahden yhteiseen seminaariin. Digitaival ei suinkaan ole lopussa, vaikka projekti päättyy. Edistämme kukin tahoillamme ja verkostoissamme älykästä kansalaisuutta ja kaupunkia.

Miellyttävää kesää toivotellen,

Digisti Fiksu tiimi
 


Yhteistyökumppanit