Digisti Fiksua terveydenedistämistä

Opiskelijat esittelemässä digitaalista kampanjaa tavoitteena nuorten nuuskan käytön vähentäminen

 

Metropolian monialaiset projektit ovat mahdollistaneet terveydenedistämisen palveluihin uudet digitaaliset menetelmät.

Metropolian terveydenhoitoalan sekä tv- ja radiotuotannon opiskelijat esittelivät innovaatioprojekteissaan luomiaan digitaalisia konsepteja terveydenhoitoalalle. Sähköinen neuvolakortti, flunssavisa, digitaalinen terveysneuvonta kouluterveydenhoitoon sekä kampanjat nuuskan käytön vähentämiseen tai seksuaaliterveyden edistämiseen nuorille ovat esimerkkejä nykyajan ja tulevaisuuden terveydenhoidosta.

Erilaiset palvelut digitalisoituvat kovaa vauhtia. Monet käyttäjät toivovat sähköisiä ja vaivattomia palveluja. Digitaalisuuden hyötyjä terveydenhoidossa ovat esimerkiksi omahoidon lisääntyminen, luotettavan tiedon saaminen potilaan saataville ja kohderyhmän parempi tavoittaminen. Erityisesti, jos terveyteen liittyvissä kysymyksissä halutaan tavoittaa nuoret, tulee mennä sinne missä nuoret ovat, eli sosiaaliseen mediaan.

Nuorille suunnattu seksuaaliterveyskampanja Kumihattu on saanut jo nyt tykkäyksiä somessa

 

Digitaalisessa ympäristössä ei kuitenkaan sovi unohtaa ihmistä. Opiskelijoiden luoma #Oleläsnä-konsepti tarttuu tärkeään aiheeseen, eli sosiaalisen median käyttöön. Kännykkä vie nykyisin liiaksi huomion silloin kun ihmisten tulisi solmia sosiaalisia kontakteja tai huomioida läheisiään. Kampanjan tarkoitus on saada kännykän käyttäjät pohtimaan kriittisesti omaa sosiaalisen median käyttöä. Erinomaisesti suunniteltu ja luotu video aiheesta julkaistaan lähipäivinä.   

Konseptien suunnittelun lähtökohtana on ollut Digisti Fiksu - hankkeen kyselytutkimus, jossa on kartoitettu nuorten, maahanmuuttajien ja ikäihmisten tarpeita digitaalisista palveluista. Digisti Fiksu on Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteinen hanke, jossa selvitetään käyttäjälähtöisesti kansalaisten kokemuksia digitaalisen tiedon, tuotteiden ja palvelujen hyödyntämisestä ja vaikutuksista arjessa.

Kaikki opiskelijoiden kehittämät digitaaliset konseptit ovat hyvin suunniteltuja ja aivan valmiita prototyyppiin tai pilotointiin. Osa konsepteista on jo esillä sosiaalisessa mediassa, osa odottaa julkaisupäivää tai yhteistyökumppania. Varmaa on se, että näistä kuullaan vielä!

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Sami Huohvanainen
P. 040-334 9678
S-posti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi
 

Digisti Fiksu -hanke
MINNO- Metropolian innovaatioprojektit

 


Yhteistyökumppanit